ERS

06 juni 2023

Vacature stage als energie-econoom per september

Tweemaal per jaar zoeken wij stagiair(e)s die ons team van energie-economen komen versterken. De vacature voor september is nu open!

Heb jij aantoonbare affiniteit met en interesse in energiemarkten, de energietransitie, het publieke en politieke debat, een scherpe blik en goede schrijfvaardigheden, neem dan contact met ons op!  

Publieke Zaken is een advieskantoor gevestigd in Den Haag.  Wij bieden kennis en inzicht over energiemarkten en ontwikkelingen met betrekking tot energie- en klimaatbeleid. Deze ontwikkelingen vertalen wij door naar de gevolgen voor bedrijven in relatie tot de energietransitie. Daarnaast adviseert Publieke Zaken organisaties in de sectoren duurzaamheid, klimaat, energie, landbouw, circulaire economie en mobiliteit bij de ontwikkeling en uitvoering van hun public affairs strategie.  

 

 Wie zoeken wij? 

  • Een HBO of WO-student (bachelor/master) in de laatste fase van de studie, of net afgestudeerd; 
  • Je hebt affiniteit met economie, energie, de energietransitie en politiek;  
  • Je hebt interesse in vraagstukken en marktontwikkelingen op het gebied van energie, duurzaamheid, klimaat, circulaire economie en mobiliteit (niet per se kennis of ervaring nodig); 
  • Je bent communicatief, analytisch sterk en zelfstandig; 
  • Goede schriftelijke vaardigheden in zowel Nederlands als Engels. 

 

  Wat bieden wij? 

  • We bieden een afwisselende ervaringsplek in een klein, hecht team. Geen dag is hier hetzelfde! In korte tijd leer je alles over financiële- en energiemarkten en de doorvertaling richting energie- en duurzaamheidsvraagstukken; 
  • Een dynamische werkomgeving; 
  • Een gezellige en informele sfeer; 
  • Passende stagevergoeding.

 

Wat ga je doen? 

Stagiaires draaien in het team ‘PZ-ERS’ zo snel mogelijk volwaardig mee. In eerste instantie zal je je vooral bezighouden met het volgen en analyseren van energiemarkten en hierover rapporteren aan onze klanten. Daarnaast is er ruimte om mee te schrijven aan onze marktupdates en themarapporten en mee te kijken bij de andere werkzaamheden op kantoor. Aan het eind van de stage heb je een goed beeld van het werk van een energiemarktanalist en heb je je verdiept in een van de grootste maatschappelijke uitdagingen van deze tijd: de energietransitie.  

Publieke Zaken is een snelgroeiend adviesbureau. Mocht de samenwerking goed bevallen dan bestaat de mogelijkheid om te blijven voor een langer dienstverband.  

Interesse? Stuur een motivatiebrief en je cv naar info@publiekezaken.eu. Kijk voor meer informatie verder op onze website (https://publiekezaken.eu/ers/) of bel Hans van Cleef op +31630903376  

Geschreven door:

Publieke Zaken

Verder lezen