Public affairs-cursus en -training

Kennisoverdracht is een van de belangrijkste uitgangspunten van Publieke Zaken. Coaching en training van het public affairs-team van uw organisatie is daarvoor absoluut aan te raden. Het is noodzakelijk om een boodschap duidelijk over te brengen. De presentatie is minstens zo belangrijk als de inhoud. Zo zorgen we ervoor dat een  goed idee niet verloren gaat door een verkeerde presentatie. Het uiteindelijke doel van de public affairs-advisering is dat organisaties zelfstandig hun belangen kunnen behartigen.

Onze aanpak

Cursus voor beginners/opzetten public affairs-beleid en -strategie
Kennis van staatsrecht en inzicht in procedures zijn de belangrijkste kennispilaren van een public affairs-adviseur. Daarom luidt onze slogan “op tijd is te laat”. De echte politiek wordt gemaakt in de procedures: Wie zet iets op de agenda? Wanneer intervenieer je? Waar staan we in de begrotingscyclus of een wetgevingstraject? Wie zit op een bepaald moment aan de knoppen? Wanneer moet je erbij zijn als het gaat om het beïnvloeden van de begroting? Of van de inhoud van een regeerakkoord?

Tijdens onze basiscursus public affairs krijgen deelnemers inzicht in zowel de bekwaamheid als de nuttige vaardigheden van een public affairs-adviseur. Aan het einde van de dag hebben de deelnemers:

  • Kennis over de belangrijkste processen in de Eerste en Tweede Kamer.
  • Vaardigheden om als een volwaardige public affairs-adviseur aan de slag te gaan.

Cursus op maat voor uw organisatie
Heeft u een idee voor een cursus, maar weet u niet waar u deze zou kunnen volgen? Publieke Zaken biedt op maat gemaakte cursussen aan, volledig toegesneden op de specifieke vragen en wensen van uw organisatie. Hierbij putten we niet alleen uit onze eigen kennis en expertise, maar werken wij ook samen met politieke communicatiespecialisten. De enige voorwaarde is dat de cursus betrekking moet hebben op onderwerpen die binnen ons werkveld vallen: energie, milieu en landbouw. Vanaf dat uitgangspunt zijn wij altijd bereid om met u mee te denken over een passende cursusvorm en –inhoud.

Inwerktrajecten voor nieuwe public affairs-adviseurs
Bent of kent u iemand die net is begonnen als public affairs-adviseur? Dan kunt u een of meerdere dagen meelopen bij Publieke Zaken om snel de benodigde basiskennis op te doen. Tijdens het inwerktraject laten wij u meekijken in de dossiers die wij volgen via Mijn Publieke Zaken, geven we u tekst en uitleg bij de belangrijkste procedures en bezoeken we enkele debatten in de Tweede Kamer.

Meer weten?

Neem contact op met René Leegte
E-mail: rene.leegte@publiekezaken.eu
Tel.: +31 (6) 50 41 99 72
Publieke zaken Rene Leegte