Regulatory Affairs

Publieke Zaken zorgt dat u met overheid, politieke spelers of andere maatschappelijke organisaties kunt overleggen als regelgeving een cruciale impact heeft op de continuïteit van uw bedrijf.

Onze aanpak

Voor het bepalen van een beïnvloedingsstrategie is een analyse van bestaande en komende wet- en regelgeving een belangrijke basis. Met de juiste juridische kennis en expertise is dit van grote toegevoegde waarde. Onze specialisten binnen het regulatory team van Publieke Zaken brengen de Europese en nationale regelgeving in beeld die van toepassing is op uw projecten.  

 

Initiële analyse 

De eerste analyse omvat beleidskaders en regelgeving, en is bedoeld om de kansen en beperkingen voor uw projecten en bijbehorende waardeketens helder in beeld te brengen. De juridische analyse is daarmee een essentieel onderdeel van een succesvolle, geïntegreerde public affairs-strategie en geeft u de juiste uitgangspunten in uw gesprekken met de overheid.  

 

Beoordelen, opstellen en herschrijven van wetsvoorstellen en amendementen 

Wanneer beleid in wet- regelgeving wordt verwerkt, kunnen onze juristen (wets)voorstellen en amendementen beoordelen en hele concrete tekstvoorstellen doen, met oog voor de hoofdlijn én de details.  

 

Implementatie van EU-regelgeving 

Daarbij houden wij ook aankomende regelgeving vanuit Brussel steeds goed in de gaten, zodat u tijdig kunt inspelen op de onderhandelingen die Nederland in Brussel voert over de toekomstige wetgeving (op basis van zogenaamde bnc-fiches) en de integratie van Europees beleid (fit-for-55, Green Deal, REPowerEU) en implementatie van Europese wetgeving, waaronder richtlijnen, in Nederland.  

 

Ondersteuning van advocaten en juristen 

Omdat wij een diepgaand en actueel overzicht hebben van de ontwikkelingen op het gebied van energie- en klimaatpolitiek- en regelgeving, adviseert ons team ook in fusies en overnames (M&A, politieke due diligence) en is het sparringpartner voor advocatenkantoren, zowel in adviestrajecten als in juridische procedures.  

Wilt u een overname doen, maar bent u niet zeker van de risico’s en kansen die (huidige en komende) wet- en regelgeving voor de onderneming die u wil overnemen met zich meebrengen, dan kunnen wij u daarover adviseren. In juridische procedures kan Publieke Zaken assisteren met onder meer stakeholder- en reputatiemanagement, het beschrijven van het politieke speelveld en beleidskaders, en op het gebied van communicatie.  

Meer weten?

Neem contact op met René Leegte
E-mail: rene.leegte@publiekezaken.eu
Tel.: +31 (6) 50 41 99 72
Publieke zaken Rene Leegte