Interview

19 mei 2023

In gesprek met Willem de Feijter: “Van alles oppakken, bedenken en regelen geeft mij echt een boost”

In deze interviewreeks gaan we het gesprek aan met verschillende medewerkers van Publieke Zaken. Willem de Feijter, onze nieuwe algemeen directeur, bijt vandaag het spits af. Zijn stap naar Publieke Zaken was een echte carrière switch, want voorheen werkte Willem in het bankwezen. Hij voegde zich per april 2023 bij Publieke Zaken, waar hij als algemeen directeur toeziet op het dagelijks reilen en zeilen van de organisatie.

Willem, hoe ben je bij Publieke Zaken (PZ) terecht gekomen, en kun je je ontwikkeling binnen PZ beschrijven?
Zeker, ik ben via René Leegte, de oprichter van Publieke Zaken, bij PZ terecht gekomen. We hebben beiden gestudeerd in Wageningen en altijd contact gehouden. Ik was toe aan een nieuwe loopbaan stap en René en Thomas Truijens waren op zoek naar een directeur voor het bedrijf. En zo geschiedde, in april 2023 ben ik begonnen bij Publieke Zaken.
Voor mij was de overstap naar PZ een echte carrière switch. Primair is mijn rol het aanpassen en coördineren van de structuur, omdat het bedrijf de afgelopen jaren hard is gegroeid. Dagelijks gaat het om ontwikkeling en aansturing van collegae, het organiseren van activiteiten, vacaturemanagement, financiën, administratie en meer. Daarnaast vorm ik samen met Thomas en René de directie.

 

Dat klinkt erg veelzijdig, kun je eens een werkdag omschrijven? En wat was je leukste werkdag bij PZ tot nu toe?
Mijn dagen worden met name gekenmerkt door gesprekken met collegae en vergaderingen met directie, MT en stakeholders. Op dit moment verdiep ik mij ook op de inhoud van de werkzaamheden van PZ. Ik probeer zoveel mogelijk kennis op te doen van wat er speelt en wat wij aan onze klanten adviseren.
Mijn leukste dag tot nu toe was een teambijeenkomst waar we met het teamrolmodel van Belbin hebben gewerkt. Een mooie, inspirerende dag, waarop iedereen aanwezig was en waar we stappen hebben gezet om het team nog succesvoller te laten samenwerken.

 

Wanneer is jouw werkdag geslaagd, en wat zou je überhaupt nog graag binnen PZ willen bereiken?
Mijn dag is geslaagd als ik aan het eind van de dag heb volbracht wat ik mij aan het begin van de dag had voorgenomen. Dat lukt niet altijd, want er komen altijd weer vragen en onverwachtse zaken tussendoor. Dat maakt het aan de andere kant ook weer extra interessant en dynamisch. Mijn doel is om de komende maanden een passende en goed werkende structuur neer te zetten die voor iedereen bij PZ duidelijk en overzichtelijk is en om de verdere groei van het bedrijf te realiseren. Bovendien vind ik het belangrijk om er “gewoon” te zijn voor alle collegae én om te faciliteren dat iedereen met veel passie en plezier werkt voor dit mooie bedrijf.

 

Een mooi streven! Wat maakt deze branche interessant voor jou, en wat is het meest waardevolle dat je hebt geleerd bij PZ?
Ik heb de afgelopen jaren bij grote bedrijven in de financiële sector gewerkt. Daar was al veel geregeld en georganiseerd. Hier is dat allemaal anders. PZ is sinds haar oprichting hard gegroeid, dat gaat niet altijd even gemakkelijk en ook de structuur van het bedrijf zal moeten meegroeien. Dat is superleuk om te begeleiden met de kennis die ik meeneem uit het verleden.
Het meest waardevolle dat ik geleerd heb is nog moeilijk te duiden, gezien het feit dat ik hier nog maar kort ben. Maar zelf van alles moeten en mogen bedenken, oppakken en regelen, en vooral de snelheid waarmee dat hier kan, geeft mij echt een boost.

 

Als afsluiter, je spreekt veel over de connectie tussen collegae. Wat is je favoriete onderwerp om met hen te bespreken?
We werken met een relatief jong team en we lunchen elke dag gezamenlijk. Dat is op zichzelf al geweldig. Ik vind eigenlijk alle onderwerpen interessant, zowel ontwikkelingen op ons vakgebied als verhalen over sport, vakanties en willekeurige huis-tuin-en-keuken weetjes.

Geschreven door:

Verder lezen