Vacatures stage

Wij zijn per 1 februari 2019 op zoek naar stagiair(e)s die ons team komen versterken. Heb jij aantoonbare affiniteit met en interesse in het publieke en politieke debat, een kritische blik en goede schrijfvaardigheden, neem dan contact met ons op!

Publieke Zaken is een public affairs-kantoor gevestigd in Den Haag aan de Lange Houtstraat 15b. Wij adviseren organisaties in de sectoren energie, duurzaamheid, klimaat en mobiliteit over hun public affairs-strategie.

Wie zoeken wij?

  • Je bent HBO of WO-student in de laatste fase van je studie, of net afgestudeerd;
  • Je hebt affiniteit met politiek, media en samenleving;
  • Je hebt interesse in vraagstukken op het gebied van energie, duurzaamheid en klimaat (niet per se kennis of ervaring);
  • Je bent communicatief, analytisch sterk en zelfstandig;
  • Je hebt goede schriftelijke vaardigheden in zowel Nederlands als Engels.

Wat bieden wij?

  • Een afwisselende ervaringsplek in een klein, hecht team. Geen dag is hier hetzelfde! In korte tijd leer je alles over lobbyen, campagnes en mediastrategieën op het gebied van energie- en duurzaamheidsvraagstukken;
  • Een dynamische werkomgeving, tegenover het Plein en de Tweede Kamer;
  • Een gezellige en informele sfeer;
  • Een passende stagevergoeding.

Wat ga je doen?

Stagiair(e)s draaien in ons team zo snel mogelijk volwaardig mee. We zoeken twee stagiair(e)s om ons nationale team te versterken, en een stagiair(e) die een bijdrage zal leveren aan onze lokale monitoring. De stage bij Publieke Zaken is een meeloopstage. Je houdt je bezig met het analyseren van debatten en besluitvorming in gemeenten, provincies en de Tweede Kamer. Hierover rapporteer je aan onze klanten. Met de komst van de provinciale statenverkiezingen in maart 2019 staat er een drukke en interessante periode voor de boeg!

Daarnaast is er ruimte om mee te kijken bij de andere werkzaamheden op kantoor. Zo is er bijvoorbeeld de kans om mee te werken aan specifieke adviesprojecten met onze klanten. Aan het eind van de stage heb je een goed beeld van het werk van een public affairs-adviseur en kun je wat zinnigs zeggen over een van de grootste maatschappelijke uitdagingen van deze tijd: de energietransitie.

Publieke Zaken is een snelgroeiend adviesbureau. Mocht de samenwerking goed bevallen, dan bestaat nadrukkelijk de mogelijkheid om te blijven voor een langer dienstverband.

Interesse? Stuur een motivatiebrief en je cv naar Thomas Truijens, thomas@publiekezaken.eu

Kijk voor meer informatie verder op onze website of bel Thomas (06-27319856).

 

Search