Publieke Zaken zoekt stagiairs

Wij zijn per 31 augustus op zoek naar stagiairs die ons team komen versterken. Heb jij aantoonbare affiniteit met en interesse in het publieke en politieke debat, een scherpe blik en goede schrijfvaardigheden, neem dan contact met ons op!

Publieke Zaken is een public affairs-advieskantoor gevestigd in Den Haag aan de Lange Houtstraat 15b. Wij adviseren organisaties in met name de sectoren energie, duurzaamheid, klimaat, circulaire economie en mobiliteit bij de ontwikkeling en uitvoering van hun public affairs-strategie.

Wie zoeken wij?

  • Je bent HBO of WO-student in de laatste fase van zijn of haar studie, of net afgestudeerd;
  • Je hebt affiniteit met politiek, media en samenleving;
  • Je hebt interesse in vraagstukken op het gebied van energie, duurzaamheid, klimaat, circulaire economie en mobiliteit (niet per se kennis of ervaring nodig);
  • Je bent communicatief, analytisch sterk en zelfstandig;
  • Je hebt goede schriftelijke vaardigheden in zowel Nederlands als Engels.

Wat bieden wij?

  • Een afwisselende ervaringsplek in een klein, hecht team. Geen dag is hier hetzelfde! In korte tijd leer je alles over lobbyen, campagnes en mediastrategieën op het gebied van energie- en duurzaamheidsvraagstukken;
  • Een dynamische werkomgeving, tegenover het Plein en de Tweede Kamer;
  • Een gezellige en informele sfeer;
  • Een passende stagevergoeding.

Wat ga je doen?

Stagiairs draaien in ons team zo snel mogelijk volwaardig mee. Per september 2020 heeft ons team versterking nodig van iemand met affiniteit met nationale en/of lokale politiek. In eerste instantie zal je je vooral bezighouden met het volgen en analyseren van debatten en besluitvorming in gemeenten, provincies en het nationale parlement en hierover rapporteren en adviseren naar onze klanten.

Daarnaast is er ruimte om mee te kijken bij de andere werkzaamheden op kantoor. Aan het eind van de stage heb je een goed beeld van het werk van een public affairs-adviseur en heb je je verdiept in een van de grootste maatschappelijke uitdagingen van deze tijd: de energietransitie.

Publieke Zaken is een snelgroeiend adviesbureau. Mocht de samenwerking goed bevallen dan bestaat nadrukkelijk de mogelijkheid om te blijven voor een langer dienstverband.

Interesse? Stuur een motivatiebrief en je cv naar Marco Bosman, marco@publiekezaken.eu.

Kijk voor meer informatie verder op onze website of bel Marco (06-46133899).

Search